Nieuws

Stuccen op stucwerk: de mogelijkheden

Op de meeste ondergronden kan gestuct worden. Echter, vraagt elke ondergrond om een ander soort voorbereiding. Stuccen op uw oude stucwerk? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. 

Stuccen op uw oude stucwerk

Oud stucwerk hoeft niet altijd van de muren gehaald te worden. Het is bijvoorbeeld lastig om sommige soorten stucwerk te verwijderen wanneer daaronder een hechtlaag aangebracht is. Dit zorgt voor een goede hechting van het stuc. Hetzelfde geldt voor sierpleisters als spachtelputz, granol en rustiekputz. Hier kan gewoon overheen gestuct worden. Zit uw stucwerk nog goed vast? Ook dan kan het blijven zitten.

Wanneer moet stucwerk wel verwijderd worden?

In sommige gevallen is stuccen op stucwerk niet mogelijk. Denk aan wanneer het oude stucwerk los zit of onherstelbaar beschadigd is. Ook wanneer de muren of het plafond al meerdere malen gestuct zijn, kan het stucwerk beter verwijderd worden. Dit moet nauwkeurig gedaan worden door een specialist om beschadigingen aan de ondergrond te voorkomen.  

Een zuigende ondergrond

Stuc bestaat voor een groot gedeelte uit water. Wanneer stucwerk in aanraking komt met een zuigende ondergrond, wordt het vocht uit het stucwerk geabsorbeerd. Hierdoor is de kans groot dat het loskomt van de muur. Is er sprake van een zuigende ondergrond? Test dit door de ondergrond voorzichtig nat te maken. Wanneer het donker wordt, neemt de ondergrond vocht op. Een juiste voorbehandeling met een contact primer is dan van belang.

Een goed begin is het halve werk

Het is de bedoeling dat u lang kunt genieten van uw nieuwe stucwerk. Afhankelijk van uw huidige stucwerk, moet de basis voorbehandeld worden met een contact primer. Hieraan hecht de nieuwe laag stuc zich en blijft het goed zitten. 

Meer weten?

Stuccen op stucwerk vergt een goede voorbereiding. Gaat u liever voor sierpleister of glad stucwerk? Er zijn veel mogelijkheden. Wij geven u graag advies over het opnieuw stucen van uw muren/plafonds en stucwerk dat bij uw woning past. Neem gerust contact met ons op.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Dit zijn dé trends in stucwerk van 2022

Gaat u verbouwen? Er zijn veel verschillende soorten stucwerk en afwerkingen waar u uit kunt kiezen, maar wat gaan we dit jaar veel zien? Wij hebben de belangrijkste trends in stucwerk van 2022 voor u op een rij gezet! Glad stucwerk blijft populair Houdt u van een moderne uitstraling? Kies dan voor glad stucwerk. Ook …

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk

Huiseigenaren kiezen steeds vaker voor strakke muren. Vroeger zag u in woningen nog wel eens de baksteen structuur, dit wordt echter steeds minder. De muren worden gestuct voordat ze gesausd of behangen worden, dit vraagt om verschillende technieken. Wij leggen graag uit wat het verschil is tussen behangklaar en sausklaar stucwerk!

Waterbestendig stucwerk in de keuken

Mooie strakke muren in de keuken en nooit meer de naden tussen de wandtegels schoonmaken? Het stucen van de keuken biedt vele voordelen. Stucwerk van kwaliteit is duurzaam en kan in verschillende stijlen.