Nieuws

Glad stucwerk: alle voordelen op een rij

Wanneer u toe bent aan een nieuwe uitstraling van uw huis, is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van wandafwerking. Een van de mogelijkheden is het aanbrengen van glad stucwerk. Het kiezen van deze manier van stucen brengt veel voordelen met zich mee. Welke? U leest ze hier.

Verschillende toepassingen glad stucwerk

Glad stucwerk kan op verschillende manieren worden toegepast. Filmwerk is bijvoorbeeld een geschikte ondergrond om daarna te spacken of sierpleisteren. Behangklaar en sausklaar stucwerk is een geschikte, strakke ondergrond voor trendy behang of muurverf. Ook kan er worden gekozen voor een geschuurde afwerking op wanden en plafonds, die daarna gesaust kan worden.

Geschikt voor badkamer en keuken

Glad stucwerk kan in elke ruimte gebruikt worden. Omdat het hygiƫnisch is, is het ook zeer geschikt voor badkamers en keukens. Een gladde oppervlakte vangt amper stof en blijft dus langer schoon. Ook houdt het bacterie en schimmelvorming tegen. Uw badkamer en keuken blijven op deze manier veel schoner. Bij de achterwand van de keuken is het belangrijk om een speciale coating aan te brengen, waardoor water en viezigheid gemakkelijker van de muur afglijdt. In de douchehoek raden we aan om voor een Beal Mortex afwerking te kiezen, dat is bestand tegen veel water.

Strakke ondergrond voor behang en schilderwerk

Bent u op zoek naar de juiste ondergrond voor behang en schilderwerk? Dan is glad stucwerk zeker geschikt. Oneffenheden worden weggewerkt en zo wordt de muur mooi egaal gemaakt. Na het stucen kunt u beginnen met schilderen of behangen.

Makkelijk herstelbaar stucwerk

U wilt uw muren natuurlijk zo mooi mogelijk houden, maar het kan gebeuren dat er beschadigingen op komen. Het is goed om de schade te laten herstellen. Dit voorkomt dat de schade zich verder uitbreidt. Een herstel uitvoeren is makkelijker bij glad stucwerk dan bij stucwerk met een patroon erin. Het herstellen gaat sneller en u kunt niet meer zien dat het ooit beschadigd is geweest. Zo kan uw stucwerk weer jaren mee!

Stucwerk verhoogt de waarde van uw woning

Alles wat u doet aan uw woning is een investering. Het laten aanbrengen van stucwerk is een van deze investeringen. Steeds vaker zijn kopers op zoek naar een instapklare woning. Een woning met strak gestucte muren ziet er goed verzorgd uit. Ook lijken ruimtes groter wanneer de muren strak zijn. Dit kan bijdragen aan de waarde van de woning.

Moderne uitstraling

Met glad stucwerk krijgt uw woning een strakke, moderne uitstraling. Het past dan ook perfect bij een moderne woning. Er kan gekozen worden voor diverse afwerkingen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en tinten. Zo maakt u de muren passend bij uw interieur.

Meer weten over glad stucwerk? Wij geven u graag meer informatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Spacken of stucen? Wij vertellen het u!

Spacken en stucen: het zijn twee technieken om wanden en plafonds af te werken. Er zijn wel degelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze voor u op een rij!

Uw wanden opnieuw stucen: wanneer wel of niet?

Het opnieuw laten stucen van uw wanden geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Maar wanneer is het eigenlijk echt nodig om uw wanden opnieuw te laten stucen? In deze blog vertellen we er alles over!

Structuurpleister: alle soorten & tips op een rij

Bent u op zoek naar manieren om uw muren meer textuur te geven? Structuurpleister, ook wel bekend als sierpleister, is de oplossing! Deze veelzijdige afwerking kan zowel binnen als buiten worden toegepast en biedt verschillende texturen om uit te kiezen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van structuurpleister, van de diverse …