Nieuws

Glad stucwerk: alle voordelen op een rij

Wanneer u toe bent aan een nieuwe uitstraling van uw huis, is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van wandafwerking. Een van de mogelijkheden is het aanbrengen van glad stucwerk. Het kiezen van deze manier van stucen brengt veel voordelen met zich mee. Welke? U leest ze hier.

Verschillende toepassingen glad stucwerk

Glad stucwerk kan op verschillende manieren worden toegepast. Filmwerk is bijvoorbeeld een geschikte ondergrond om daarna te spacken of sierpleisteren. Behangklaar en sausklaar stucwerk is een geschikte, strakke ondergrond voor trendy behang of muurverf. Ook kan er worden gekozen voor een geschuurde afwerking op wanden en plafonds, die daarna gesaust kan worden.

Geschikt voor badkamer en keuken

Glad stucwerk kan in elke ruimte gebruikt worden. Omdat het hygiënisch is, is het ook zeer geschikt voor badkamers en keukens. Een gladde oppervlakte vangt amper stof en blijft dus langer schoon. Ook houdt het bacterie en schimmelvorming tegen. Uw badkamer en keuken blijven op deze manier veel schoner. Bij de achterwand van de keuken is het belangrijk om een speciale coating aan te brengen, waardoor water en viezigheid gemakkelijker van de muur afglijdt. In de douchehoek raden we aan om voor een Beal Mortex afwerking te kiezen, dat is bestand tegen veel water.

Strakke ondergrond voor behang en schilderwerk

Bent u op zoek naar de juiste ondergrond voor behang en schilderwerk? Dan is glad stucwerk zeker geschikt. Oneffenheden worden weggewerkt en zo wordt de muur mooi egaal gemaakt. Na het stucen kunt u beginnen met schilderen of behangen.

Makkelijk herstelbaar stucwerk

U wilt uw muren natuurlijk zo mooi mogelijk houden, maar het kan gebeuren dat er beschadigingen op komen. Het is goed om de schade te laten herstellen. Dit voorkomt dat de schade zich verder uitbreidt. Een herstel uitvoeren is makkelijker bij glad stucwerk dan bij stucwerk met een patroon erin. Het herstellen gaat sneller en u kunt niet meer zien dat het ooit beschadigd is geweest. Zo kan uw stucwerk weer jaren mee!

Stucwerk verhoogt de waarde van uw woning

Alles wat u doet aan uw woning is een investering. Het laten aanbrengen van stucwerk is een van deze investeringen. Steeds vaker zijn kopers op zoek naar een instapklare woning. Een woning met strak gestucte muren ziet er goed verzorgd uit. Ook lijken ruimtes groter wanneer de muren strak zijn. Dit kan bijdragen aan de waarde van de woning.

Moderne uitstraling

Met glad stucwerk krijgt uw woning een strakke, moderne uitstraling. Het past dan ook perfect bij een moderne woning. Er kan gekozen worden voor diverse afwerkingen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en tinten. Zo maakt u de muren passend bij uw interieur.

Meer weten over glad stucwerk? Wij geven u graag meer informatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Stuccen op stucwerk: de mogelijkheden

Op de meeste ondergronden kan gestuct worden. Echter, vraagt elke ondergrond om een ander soort voorbereiding. Stuccen op uw oude stucwerk? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.  Stuccen op uw oude stucwerk Oud stucwerk hoeft niet altijd van de muren gehaald te worden. Het is bijvoorbeeld lastig om sommige soorten stucwerk te verwijderen wanneer …

Dit zijn dé trends in stucwerk van 2022

Gaat u verbouwen? Er zijn veel verschillende soorten stucwerk en afwerkingen waar u uit kunt kiezen, maar wat gaan we dit jaar veel zien? Wij hebben de belangrijkste trends in stucwerk van 2022 voor u op een rij gezet! Glad stucwerk blijft populair Houdt u van een moderne uitstraling? Kies dan voor glad stucwerk. Ook …

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk

Huiseigenaren kiezen steeds vaker voor strakke muren. Vroeger zag u in woningen nog wel eens de baksteen structuur, dit wordt echter steeds minder. De muren worden gestuct voordat ze gesausd of behangen worden, dit vraagt om verschillende technieken. Wij leggen graag uit wat het verschil is tussen behangklaar en sausklaar stucwerk!