Nieuws

Sierpleister: welke soorten zijn er en welke past bij uw woning?

Op zoek naar de mooiste afwerking voor uw bestaande of nieuwbouw woning? Kiest u voor gladde wanden of wilt u toch iets meer structuur in huis? Als u structuur op uw wanden wilt, dan is sierpleister wat voor u.

Wat is sierpleister?

Sierpleister kan de ultieme afwerking zijn voor iedere ruimte. Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten pleisterwerk of stucwerk. Sierpleister verfraaid de wanden met een zichtbare afwerklaag. Het geeft een gave structuur aan muren of plafonds én kan in iedere kleur aangebracht worden. Zo is het naderhand niet meer nodig om de muur nog te verven. Door de granietkorrels in het stucwerk, zijn er meerdere structuur mogelijkheden.

Praktisch, sierlijk en stootbestendig

De sierpleister kan aangebracht worden op wanden, muren en plafonds. Zelfs buitenmuren kunnen afgewerkt worden met sierpleister. Een voordeel is dat er bij sierpleister stuc geen kleurverschil is wanneer er kleine beschadigingen ontstaan. Verder is sierpleister makkelijk over te schilderen en schrob vast, zo is het makkelijk om schoon te maken. Heeft u kinderen of huisdieren? Dan kan een extra beschermlaag geen kwaad. Dit kunt u creëren door middel van het aanbrengen van een afneembare saus.

Soorten sierpleisters

Kiest u voor sierpleister? Dan moet u alleen nog een keuze maken welke structuur of sjabloon u in de sierpleister wilt. Er zijn verschillende soorten sierpleisters. Er zijn verschillende sjablonen mogelijk. Dit geeft een decoratieve uitstraling. Wij kunnen iedere vorm van stucwerk realiseren, hieronder geven wij u verschillende mogelijkheden van sierpleisters.

1. Spachtelputz

Spachtelputz is het meest gebruikte soort sierpleister. Het is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. In de meeste gevallen wordt deze sierpleister aangebracht in een laag van 1 tot 4 mm. Er zijn verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar, zodat er een ruime keuze is aan structuren.

2. Granol

Granol sierpleister werd vooral vroeger veel toegepast, maar stijgt de laatste jaren weer enorm in populariteit. Bij dit grove structuur met groefjes en puntjes kunnen er diverse effecten en designs worden aangebracht. Zo kan bijvoorbeeld granol gedraaid of waaiervormige worden toegepast. Ook is het mogelijk om voor een staande afwerking te kiezen. De verticale groefjes in het stucwerk doen dan denken aan een boomschors.

3. Rustiekputz

Ook de Rustiekputz sierpleister is maatwerk en wordt net als de andere sierpleisters aangebracht met de spaan. Deze sierpleister lijkt veel op spachtelputz, het is alleen iets grover en kenmerkend aan de lichte groefjes die ontstaan. Rustiekputz is in meerdere korreldiktes mogelijk en wordt vaak gebruikt voor het herstellen van wanden. Met stevige korrel in deze sierpleister is de kans op scheuren in de muren zeer klein.

Advies nodig?

Uw woning laten stuccen met sierpleister? Kies het patroon en een kleur uit en stem dit volledig af op uw inrichting. Heeft u advies nodig welke sierpleister het beste bij uw woning past? Wij geven u graag persoonlijk advies, neem contact met ons op.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Vacature allround stukadoor

Wil jij ons ervaren team versterken en werken bij een stukadoorsbedrijf waar vakmanschap al jarenlang een algemeen begrip is?

Glad stucwerk: alle voordelen op een rij

Wanneer u toe bent aan een nieuwe uitstraling van uw huis, is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van wandafwerking. Een van de mogelijkheden is het aanbrengen van glad stucwerk. Het kiezen van deze manier van stucen brengt veel voordelen met zich mee. Welke? U leest ze hier.

Houd de warmte in huis met gevelisolatie

Voelt u in de winter door diverse kieren kou uw huis inkomen? Dat betekent dat u toe bent aan gevelisolatie. Naast dat gevelisolatie kan zorgen voor een opknapbeurt van uw buitenmuren, zorgt het ook voor minder energiekosten.