Nieuws

Sierpleister: welke soorten zijn er en welke past bij uw woning?

Op zoek naar de mooiste afwerking voor uw bestaande of nieuwbouw woning? Kiest u voor gladde wanden of wilt u toch iets meer structuur in huis? Als u structuur op uw wanden wilt, dan is sierpleister wat voor u.

Wat is sierpleister?

Sierpleister kan de ultieme afwerking zijn voor iedere ruimte. Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten pleisterwerk of stucwerk. Sierpleister verfraaid de wanden met een zichtbare afwerklaag. Het geeft een gave structuur aan muren of plafonds én kan in iedere kleur aangebracht worden. Zo is het naderhand niet meer nodig om de muur nog te verven. Door de granietkorrels in het stucwerk, zijn er meerdere structuur mogelijkheden.

Praktisch, sierlijk en stootbestendig

De sierpleister kan aangebracht worden op wanden, muren en plafonds. Zelfs buitenmuren kunnen afgewerkt worden met sierpleister. Een voordeel is dat er bij sierpleister stuc geen kleurverschil is wanneer er kleine beschadigingen ontstaan. Verder is sierpleister makkelijk over te schilderen en schrob vast, zo is het makkelijk om schoon te maken. Heeft u kinderen of huisdieren? Dan kan een extra beschermlaag geen kwaad. Dit kunt u creëren door middel van het aanbrengen van een afneembare saus.

Soorten sierpleisters

Kiest u voor sierpleister? Dan moet u alleen nog een keuze maken welke structuur of sjabloon u in de sierpleister wilt. Er zijn verschillende soorten sierpleisters. Er zijn verschillende sjablonen mogelijk. Dit geeft een decoratieve uitstraling. Wij kunnen iedere vorm van stucwerk realiseren, hieronder geven wij u verschillende mogelijkheden van sierpleisters.

1. Spachtelputz

Spachtelputz is het meest gebruikte soort sierpleister. Het is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. In de meeste gevallen wordt deze sierpleister aangebracht in een laag van 1 tot 4 mm. Er zijn verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar, zodat er een ruime keuze is aan structuren.

2. Granol

Granol sierpleister werd vooral vroeger veel toegepast, maar stijgt de laatste jaren weer enorm in populariteit. Bij dit grove structuur met groefjes en puntjes kunnen er diverse effecten en designs worden aangebracht. Zo kan bijvoorbeeld granol gedraaid of waaiervormige worden toegepast. Ook is het mogelijk om voor een staande afwerking te kiezen. De verticale groefjes in het stucwerk doen dan denken aan een boomschors.

3. Rustiekputz

Ook de Rustiekputz sierpleister is maatwerk en wordt net als de andere sierpleisters aangebracht met de spaan. Deze sierpleister lijkt veel op spachtelputz, het is alleen iets grover en kenmerkend aan de lichte groefjes die ontstaan. Rustiekputz is in meerdere korreldiktes mogelijk en wordt vaak gebruikt voor het herstellen van wanden. Met stevige korrel in deze sierpleister is de kans op scheuren in de muren zeer klein.

Advies nodig?

Uw woning laten stuccen met sierpleister? Kies het patroon en een kleur uit en stem dit volledig af op uw inrichting. Heeft u advies nodig welke sierpleister het beste bij uw woning past? Wij geven u graag persoonlijk advies, neem contact met ons op.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Spacken of stucen? Wij vertellen het u!

Spacken en stucen: het zijn twee technieken om wanden en plafonds af te werken. Er zijn wel degelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze voor u op een rij!

Uw wanden opnieuw stucen: wanneer wel of niet?

Het opnieuw laten stucen van uw wanden geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Maar wanneer is het eigenlijk echt nodig om uw wanden opnieuw te laten stucen? In deze blog vertellen we er alles over!

Structuurpleister: alle soorten & tips op een rij

Bent u op zoek naar manieren om uw muren meer textuur te geven? Structuurpleister, ook wel bekend als sierpleister, is de oplossing! Deze veelzijdige afwerking kan zowel binnen als buiten worden toegepast en biedt verschillende texturen om uit te kiezen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van structuurpleister, van de diverse …