Nieuws

Stucwerk in uw woning: alle mogelijkheden

Wilt u uw woning laten stucen? Er zijn talloze stucwerk mogelijkheden. Het is belangrijk om rekening te houden met de staat van uw woning, de gewenste woonstijl en eventuele bijkomende voordelen zoals het verduurzamen van uw huis. Daarom zetten we de meest voorkomende keuzes op een rij. Lees snel verder!

Stucwerk mogelijkheden: uw plafond stucen?

Een mooi, strak plafond; dát wordt gerealiseerd met plafond stuc. Is er waterschade, zijn er v-naden of wilt u uw plafond simpelweg een mooiere uitstraling geven? In dit artikel leest u alles over plafond stuc en wat erbij komt kijken. 

Keuken stucen

Een keuken is voor de meeste gezinnen dé leefruimte van het huis. Een fijne, sfeervolle omgeving is dan ook een must. Maar dat niet alleen: een keuken krijgt het ook vaak ‘zwaar’ te voortduren. Denk een fles rode wijn die op de grond valt en tegen de muur opspat of een pastasaus dat íets te enthousiast wordt gekookt (resultaat: rode spatten op de muur). Kortom: waterbestendig stucwerk is dan geen overbodige luxe. Lees er hier alles over!

Welk stucwerk past in uw woning?

Nog geen flauw idee welk stucwerk het beste past bij uw woning? U kunt voor vele mogelijkheden kiezen; van modern tot robuust. Welk soort u kiest is erg bepalend voor de sfeer in uw woning. Bekijk hier welke soorten stucwerk er zijn.

Gaat u voor glad of met structuur?

U gaat ervoor: u laat uw woning stucen. Altijd een goede keuze, maar allereerst moet u uzelf een vraag stellen. Wilt u namelijk glad stucwerk of ziet u wanden met een structuur wel zitten? Glad stucwerk is een trend die we nog wel een tijdje zullen blijven zien. Dit zorgt namelijk voor strakke ruimtes die optisch een stuk groter lijken. Daarnaast is het makkelijk over te schilderen, eenvoudig te repareren én is het een goede basis voor sauswerk, behang of tegels. Dit betekent niet direct slecht nieuws voor liefhebbers van structuur, want er zijn ook vele mogelijkheden voor stucwerk met bijvoorbeeld een korrelstructuur. Hoe dan ook krijgt u het stucwerk dat u wenst!

Advies nodig over de stucwerk mogelijkheden?

Nog niet helemaal zeker of stucwerk de juiste keuze is? Of welk soort het meest geschikt is? Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Akoestische plafonds: optimaal geluidscomfort

Van woon-, werk-, tot leefruimtes: een goed geluidscomfort is met verschillende redenen van belang. De juiste plafondafwerking speelt hierin een grote rol. Een naadloos plafond met mooie uitstraling én optimaal geluidscomfort? Maak kennis met akoestische plafonds: dé plafondafwerking die in iedere ruimte voor een prettige akoestiek zorgt. Wat zijn akoestische plafonds? Vroeger maakten we nog …

Plafond stucen: dit zijn de mogelijkheden

De v-naden in uw plafond zat of uw plafonds een nieuwe uitstraling geven? Uw plafond stucen kan verschillende redenen hebben en er zijn verschillende plafondafwerkingen waaruit u kunt kiezen. Wij vertellen u meer over de mogelijkheden! Redenen om uw plafond te laten stucen Er zijn verschillende redenen om uw plafond (opnieuw) te laten stucen. Meestal …

Glad stucwerk: alle soorten op een rij

Gaat u voor een moderne uitstraling of zoekt u een basis voor behang, muurverf, spacken of sierpleisteren? Glad stucwerk heeft verschillende mogelijkheden. Of het nu voor uw woonkamer, badkamer, keuken of een andere ruimte is, u kunt uit verschillende opties kiezen in glad stucwerk. Glad stucwerk: de betonlook Eén van de trends in stucwerk van …