Nieuws

Plafond stucen: dit zijn de mogelijkheden

De v-naden in uw plafond zat of uw plafonds een nieuwe uitstraling geven? Uw plafond stucen kan verschillende redenen hebben en er zijn verschillende plafondafwerkingen waaruit u kunt kiezen. Wij vertellen u meer over de mogelijkheden!

Redenen om uw plafond te laten stucen

Er zijn verschillende redenen om uw plafond (opnieuw) te laten stucen. Meestal wordt ervoor gekozen om de plafonds een nette uitstraling te geven of v-naden weg te werken. Echter, is er soms sprake van (water)schade waardoor het plafond hersteld moet worden. Wat de reden ook is, wij staan graag voor u klaar om uw plafonds van kwalitatief stucwerk te voorzien.

Wanneer moet oud stucwerk van het plafond verwijderd worden?

In sommige gevallen is het noodzakelijk om het oude stucwerk van het plafond te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan beschadigd stucwerk door lekkage of stucwerk dat los is gaan zitten. Dat is vaak het geval in woningen uit de jaren 70 (of ouder). Plafonds werden destijds voorzien van een cement-achtige stuc, zonder voorbehandeling met voorstrijk of een primerlaag. Wanneer beton of een Stucanet direct voorzien is van dit ouderwetse type stucwerk, kan het na verloop van tijd poreus worden.

In een eerdere blog vertelden wij over de risico’s van stucen op poreus stucwerk. Hetzelfde geldt in dit geval: wanneer er stuc wordt aangebracht op de oude, poreuze stuclaag, kan de nieuwe stuclaag zich niet hechten. Hierdoor loopt u het risico dat de volledige stuclaag, inclusief het oude stuc, naar beneden komt.

Op welke ondergronden kan gestuct worden?

De meest voorkomende ondergronden waarop gestuct wordt, zijn gipsplaten, beton of fermacell. Net als bij uw wanden, moet de ondergrond altijd voorzien worden van een primer of voorstrijk. Alleen bij stucplaten is deze voorbehandeling niet nodig.

Let op! Is uw plafond van hout? Dan is het niet mogelijk om het plafond te stucen. Het stucwerk kan zich niet goed hechten aan hout. Om u een goede hechting te kunnen garanderen, moet uw houten plafond eerst voorzien worden van stuc- of gipsplaten.

Uw plafond stucen: de verschillende plafondafwerkingen

Dan is het nog kiezen: welke plafondafwerking heeft uw voorkeur? Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Elk type afwerking heeft een eigen techniek en vraagt om vakmanschap:

  • Ornamenten en kooflijsten: voor de liefhebbers van een unieke en luxe uitstraling. Van modern tot barok, sierlijsten zijn er in verschillende soorten en maten. Deze sierlijke afwerking is zeer geschikt voor monumentale panden.
  • Airless spuitwerk: is uw plafond al gestuct? Met deze egale en strakke plafondafwerking wordt het binnen een mum van tijd afgewerkt. Airless spuitwerk is verkrijgbaar in elke gewenste kleur.
  • Schuurwerk: een traditionele plafondafwerking waarmee, met speciale technieken, een gewolkt effect bereikt wordt. Geschikt voor ieder interieur en vochtige ruimtes. Het droogt egaal wit op. Oftewel, uw plafond hoeft niet meer gesausd te worden.
  • Pleisterwerk: een gladde en strakke afwerking van uw plafond. Geschikt voor zowel binnen als buiten. Gemakkelijk schoon te maken en het kan sausklaar afgewerkt worden.
  • Akoestische plafonds: vermindert echo’s in zowel kleine als grote ruimtes. Een naadloos plafond met een mooie uitstraling en een optimaal geluidscomfort! De juiste oplossing voor woon-, werk- en leefruimtes.

Stukadoor nodig?

Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van stucen op uw plafonds en de plafondafwerking die het beste bij de ruimte past. Neem gerust contact met ons op!

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Spacken of stucen? Wij vertellen het u!

Spacken en stucen: het zijn twee technieken om wanden en plafonds af te werken. Er zijn wel degelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze voor u op een rij!

Uw wanden opnieuw stucen: wanneer wel of niet?

Het opnieuw laten stucen van uw wanden geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Maar wanneer is het eigenlijk echt nodig om uw wanden opnieuw te laten stucen? In deze blog vertellen we er alles over!

Structuurpleister: alle soorten & tips op een rij

Bent u op zoek naar manieren om uw muren meer textuur te geven? Structuurpleister, ook wel bekend als sierpleister, is de oplossing! Deze veelzijdige afwerking kan zowel binnen als buiten worden toegepast en biedt verschillende texturen om uit te kiezen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van structuurpleister, van de diverse …