Nieuws

Plafond stucen: dit zijn de mogelijkheden

De v-naden in uw plafond zat of uw plafonds een nieuwe uitstraling geven? Uw plafond stucen kan verschillende redenen hebben en er zijn verschillende plafondafwerkingen waaruit u kunt kiezen. Wij vertellen u meer over de mogelijkheden!

Redenen om uw plafond te laten stucen

Er zijn verschillende redenen om uw plafond (opnieuw) te laten stucen. Meestal wordt ervoor gekozen om de plafonds een nette uitstraling te geven of v-naden weg te werken. Echter, is er soms sprake van (water)schade waardoor het plafond hersteld moet worden. Wat de reden ook is, wij staan graag voor u klaar om uw plafonds van kwalitatief stucwerk te voorzien.

Wanneer moet oud stucwerk van het plafond verwijderd worden?

In sommige gevallen is het noodzakelijk om het oude stucwerk van het plafond te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan beschadigd stucwerk door lekkage of stucwerk dat los is gaan zitten. Dat is vaak het geval in woningen uit de jaren 70 (of ouder). Plafonds werden destijds voorzien van een cement-achtige stuc, zonder voorbehandeling met voorstrijk of een primerlaag. Wanneer beton of een Stucanet direct voorzien is van dit ouderwetse type stucwerk, kan het na verloop van tijd poreus worden.

In een eerdere blog vertelden wij over de risico’s van stucen op poreus stucwerk. Hetzelfde geldt in dit geval: wanneer er stuc wordt aangebracht op de oude, poreuze stuclaag, kan de nieuwe stuclaag zich niet hechten. Hierdoor loopt u het risico dat de volledige stuclaag, inclusief het oude stuc, naar beneden komt.

Op welke ondergronden kan gestuct worden?

De meest voorkomende ondergronden waarop gestuct wordt, zijn gipsplaten, beton of fermacell. Net als bij uw wanden, moet de ondergrond altijd voorzien worden van een primer of voorstrijk. Alleen bij stucplaten is deze voorbehandeling niet nodig.

Let op! Is uw plafond van hout? Dan is het niet mogelijk om het plafond te stucen. Het stucwerk kan zich niet goed hechten aan hout. Om u een goede hechting te kunnen garanderen, moet uw houten plafond eerst voorzien worden van stuc- of gipsplaten.

Uw plafond stucen: de verschillende plafondafwerkingen

Dan is het nog kiezen: welke plafondafwerking heeft uw voorkeur? Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Elk type afwerking heeft een eigen techniek en vraagt om vakmanschap:

  • Ornamenten en kooflijsten: voor de liefhebbers van een unieke en luxe uitstraling. Van modern tot barok, sierlijsten zijn er in verschillende soorten en maten. Deze sierlijke afwerking is zeer geschikt voor monumentale panden.
  • Airless spuitwerk: is uw plafond al gestuct? Met deze egale en strakke plafondafwerking wordt het binnen een mum van tijd afgewerkt. Airless spuitwerk is verkrijgbaar in elke gewenste kleur.
  • Schuurwerk: een traditionele plafondafwerking waarmee, met speciale technieken, een gewolkt effect bereikt wordt. Geschikt voor ieder interieur en vochtige ruimtes. Het droogt egaal wit op. Oftewel, uw plafond hoeft niet meer gesausd te worden.
  • Pleisterwerk: een gladde en strakke afwerking van uw plafond. Geschikt voor zowel binnen als buiten. Gemakkelijk schoon te maken en het kan sausklaar afgewerkt worden.
  • Akoestische plafonds: vermindert echo’s in zowel kleine als grote ruimtes. Een naadloos plafond met een mooie uitstraling en een optimaal geluidscomfort! De juiste oplossing voor woon-, werk- en leefruimtes.

Stukadoor nodig?

Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van stucen op uw plafonds en de plafondafwerking die het beste bij de ruimte past. Neem gerust contact met ons op!

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Akoestische plafonds: optimaal geluidscomfort

Van woon-, werk-, tot leefruimtes: een goed geluidscomfort is met verschillende redenen van belang. De juiste plafondafwerking speelt hierin een grote rol. Een naadloos plafond met mooie uitstraling én optimaal geluidscomfort? Maak kennis met akoestische plafonds: dé plafondafwerking die in iedere ruimte voor een prettige akoestiek zorgt. Wat zijn akoestische plafonds? Vroeger maakten we nog …

Stucwerk in uw woning: alle mogelijkheden

Wilt u uw woning laten stucen? Er zijn talloze stucwerk mogelijkheden. Het is belangrijk om rekening te houden met de staat van uw woning, de gewenste woonstijl en eventuele bijkomende voordelen zoals het verduurzamen van uw huis. Daarom zetten we de meest voorkomende keuzes op een rij. Lees snel verder!

Glad stucwerk: alle soorten op een rij

Gaat u voor een moderne uitstraling of zoekt u een basis voor behang, muurverf, spacken of sierpleisteren? Glad stucwerk heeft verschillende mogelijkheden. Of het nu voor uw woonkamer, badkamer, keuken of een andere ruimte is, u kunt uit verschillende opties kiezen in glad stucwerk. Glad stucwerk: de betonlook Eén van de trends in stucwerk van …