Nieuws

Glad stucwerk: alle soorten op een rij

Gaat u voor een moderne uitstraling of zoekt u een basis voor behang, muurverf, spacken of sierpleisteren? Glad stucwerk heeft verschillende mogelijkheden. Of het nu voor uw woonkamer, badkamer, keuken of een andere ruimte is, u kunt uit verschillende opties kiezen in glad stucwerk.

Glad stucwerk: de betonlook

Eén van de trends in stucwerk van 2022 is betonlook. Het geeft uw interieur een industriële uitstraling. Hierin kunt u kiezen uit Beton ciré en Beal Mortex. U kunt bij elk van deze wandafwerkingen een aangepaste kleur en textuur bereiken. Nog een voordeel: het is geschikt voor in natte ruimtes en is zeer onderhoudsvriendelijk. Kies bijvoorbeeld voor betonlook in uw keuken of badkamer. Welke verschillen zijn er tussen Beton ciré en Beal Mortex? U leest het hier!

Multifunctioneel en glad stucwerk: pleisterwerk

Bent u van plan uw wanden te behangen en/of kiest u ervoor om wanden te sauzen? Dan kunt u kiezen voor pleisterwerk. Behang- of sausklaar stucwerk wordt hier ook onder verstaan. Glad stucwerk is in dit geval van belang om ongelijkheden weg te werken, zodat de wanden er strak uitzien voordat er behangen wordt of de muren een kleur krijgen. Dit maakt het behangen/sauzen makkelijker én is geschikt om overheen te tegelen.

Leemstuc

Het is glad, vochtregulerend, geluidsabsorberend én veelzijdig: leemstuc. Deze afwerking bestaat uit natuurlijke materialen: zand, klei en silt. De vochtregulerende functie zorgt voor een continue luchtvochtigheid, een koel huis in de zomer en warmte in de winter. Dit maakt het uitermate geschikt voor woonkamers, slaapkamers én kantoren.

Tadelakt

Tadelakt is een Marokkaans glanspleister dat gemaakt is van ademende en stootvaste materialen. Dit type stucwerk wordt veelal gebruikt voor stoombaden en badhuizen. Het is namelijk ook waterbestendig! Zoekt u naar stucwerk dat tegen een stootje en vocht kan? Tadelakt wordt ook gebruik in keukens, schouwen en woonkamers. Let op: dit type stucwerk blijft poreus. Hiertegenover staat wel dat het een warme uitstraling heeft!

Glad stucwerk: voor elke ruimte geschikt

Het geeft de ruimte een moderne uitstraling, het is gemakkelijk te herstellen én het verhoogt de waarde van uw woning: glad stucwerk heeft veel voordelen. U kunt kiezen uit allerlei soorten afwerkingen, soorten en kleuren. Gaat u ook voor glad stucwerk? Wij geven u graag meer informatie. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Spacken of stucen? Wij vertellen het u!

Spacken en stucen: het zijn twee technieken om wanden en plafonds af te werken. Er zijn wel degelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze voor u op een rij!

Uw wanden opnieuw stucen: wanneer wel of niet?

Het opnieuw laten stucen van uw wanden geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Maar wanneer is het eigenlijk echt nodig om uw wanden opnieuw te laten stucen? In deze blog vertellen we er alles over!

Structuurpleister: alle soorten & tips op een rij

Bent u op zoek naar manieren om uw muren meer textuur te geven? Structuurpleister, ook wel bekend als sierpleister, is de oplossing! Deze veelzijdige afwerking kan zowel binnen als buiten worden toegepast en biedt verschillende texturen om uit te kiezen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van structuurpleister, van de diverse …