Nieuws

Dit zijn dé trends in stucwerk van 2022

Gaat u verbouwen? Er zijn veel verschillende soorten stucwerk en afwerkingen waar u uit kunt kiezen, maar wat gaan we dit jaar veel zien? Wij hebben de belangrijkste trends in stucwerk van 2022 voor u op een rij gezet!

Glad stucwerk blijft populair

Houdt u van een moderne uitstraling? Kies dan voor glad stucwerk. Ook in 2022 blijft het een trend. In uw woonkamer, badkamer of keuken, het is voor elke ruimte geschikt én is hygiënisch. Nog een voordeel is dat strak gestucte muren uw woning een moderne en ruime uitstraling geven. Geeft u er liever uw eigen twist aan? Glad stucwerk is een hele geschikte ondergrond voor behang- en schilderwerk! Niet te vergeten is het makkelijk herstelbaar bij schade. Zo kunt u jarenlang genieten van uw stucwerk.

De industriële look doet het nog steeds goed

De industriële uitstraling blijft ook dit jaar trendy. De betonlook is dan ook één van dé trends in stucwerk van 2022. We zien het dit jaar veel terug in badkamers en keukens. Kies bijvoorbeeld voor de wandafwerking Beton ciré. Dit is een betonlook cement dat hoogwaardig, onderhoudsvriendelijk en waterdicht is. Nog een onderhoudsvriendelijke en watervaste wandafwerking met de ultieme betonlook is Beal Mortex. Wat is dan het verschil met Beton ciré? Het heeft een afwerklaag dat uw wanden extra goed beschermt tegen vuilaanslag en zeepresten. Wat vindt u van de industriële look?

Kleuren: ga voor balans

De kleuren van 2022 staan helemaal in het teken van aardetinten. Het doel? Rust en balans. Dit past bij de betonlook trend waarbij de kleur en textuur van de afwerking fijn aangepast kunnen worden aan uw wensen. Of voorzie uw stucwerk van warme aardetinten en/of naturelle kleuren als beige, warmgrijs of terracotta. Toch iets anders in gedachten? Airless spuitwerk is in elke gewenste kleur verkrijgbaar! 

Granol: terug van weggeweest

Trends komen terug. Granol is een sierpleister die we dit jaar vaker terug gaan zien. Vooral in de jaren 70 was het erg populair. Dit jaar doet het intrede als één van de trends in stucwerk van 2022! Granol kunt u herkennen aan de grove structuur met puntjes en groefjes. Het kan aangebracht worden met verschillende designs. Denk aan gedraaid of waaiervormig. Het geeft uw interieur een unieke uitstraling én kan ook op de buitenmuren aangebracht worden. 

Meer weten?

Of u nu kiest voor de industriële look, glad stucwerk of granol, wij geven u graag persoonlijk advies. Wilt u meer weten over deze trends of andere verschillende soorten stucwerk en afwerkingen? Neem gerust contact met ons op! Wij geven u graag persoonlijk advies.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Stuccen op stucwerk: de mogelijkheden

Op de meeste ondergronden kan gestuct worden. Echter, vraagt elke ondergrond om een ander soort voorbereiding. Stuccen op uw oude stucwerk? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.  Stuccen op uw oude stucwerk Oud stucwerk hoeft niet altijd van de muren gehaald te worden. Het is bijvoorbeeld lastig om sommige soorten stucwerk te verwijderen wanneer …

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk

Huiseigenaren kiezen steeds vaker voor strakke muren. Vroeger zag u in woningen nog wel eens de baksteen structuur, dit wordt echter steeds minder. De muren worden gestuct voordat ze gesausd of behangen worden, dit vraagt om verschillende technieken. Wij leggen graag uit wat het verschil is tussen behangklaar en sausklaar stucwerk!

Waterbestendig stucwerk in de keuken

Mooie strakke muren in de keuken en nooit meer de naden tussen de wandtegels schoonmaken? Het stucen van de keuken biedt vele voordelen. Stucwerk van kwaliteit is duurzaam en kan in verschillende stijlen.