Nieuws

Dit zijn dé trends in stucwerk van 2022

Gaat u verbouwen? Er zijn veel verschillende soorten stucwerk en afwerkingen waar u uit kunt kiezen, maar wat gaan we dit jaar veel zien? Wij hebben de belangrijkste trends in stucwerk van 2022 voor u op een rij gezet!

Glad stucwerk blijft populair

Houdt u van een moderne uitstraling? Kies dan voor glad stucwerk. Ook in 2022 blijft het een trend. In uw woonkamer, badkamer of keuken, het is voor elke ruimte geschikt én is hygiënisch. Nog een voordeel is dat strak gestucte muren uw woning een moderne en ruime uitstraling geven. Geeft u er liever uw eigen twist aan? Glad stucwerk is een hele geschikte ondergrond voor behang- en schilderwerk! Niet te vergeten is het makkelijk herstelbaar bij schade. Zo kunt u jarenlang genieten van uw stucwerk.

De industriële look doet het nog steeds goed

De industriële uitstraling blijft ook dit jaar trendy. De betonlook is dan ook één van dé trends in stucwerk van 2022. We zien het dit jaar veel terug in badkamers en keukens. Kies bijvoorbeeld voor de wandafwerking Beton ciré. Dit is een betonlook cement dat hoogwaardig, onderhoudsvriendelijk en waterdicht is. Nog een onderhoudsvriendelijke en watervaste wandafwerking met de ultieme betonlook is Beal Mortex. Wat is dan het verschil met Beton ciré? Het heeft een afwerklaag dat uw wanden extra goed beschermt tegen vuilaanslag en zeepresten. Wat vindt u van de industriële look?

Kleuren: ga voor balans

De kleuren van 2022 staan helemaal in het teken van aardetinten. Het doel? Rust en balans. Dit past bij de betonlook trend waarbij de kleur en textuur van de afwerking fijn aangepast kunnen worden aan uw wensen. Of voorzie uw stucwerk van warme aardetinten en/of naturelle kleuren als beige, warmgrijs of terracotta. Toch iets anders in gedachten? Airless spuitwerk is in elke gewenste kleur verkrijgbaar! 

Granol: terug van weggeweest

Trends komen terug. Granol is een sierpleister die we dit jaar vaker terug gaan zien. Vooral in de jaren 70 was het erg populair. Dit jaar doet het intrede als één van de trends in stucwerk van 2022! Granol kunt u herkennen aan de grove structuur met puntjes en groefjes. Het kan aangebracht worden met verschillende designs. Denk aan gedraaid of waaiervormig. Het geeft uw interieur een unieke uitstraling én kan ook op de buitenmuren aangebracht worden. 

Meer weten?

Of u nu kiest voor de industriële look, glad stucwerk of granol, wij geven u graag persoonlijk advies. Wilt u meer weten over deze trends of andere verschillende soorten stucwerk en afwerkingen? Neem gerust contact met ons op! Wij geven u graag persoonlijk advies.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Spacken of stucen? Wij vertellen het u!

Spacken en stucen: het zijn twee technieken om wanden en plafonds af te werken. Er zijn wel degelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze voor u op een rij!

Uw wanden opnieuw stucen: wanneer wel of niet?

Het opnieuw laten stucen van uw wanden geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Maar wanneer is het eigenlijk echt nodig om uw wanden opnieuw te laten stucen? In deze blog vertellen we er alles over!

Structuurpleister: alle soorten & tips op een rij

Bent u op zoek naar manieren om uw muren meer textuur te geven? Structuurpleister, ook wel bekend als sierpleister, is de oplossing! Deze veelzijdige afwerking kan zowel binnen als buiten worden toegepast en biedt verschillende texturen om uit te kiezen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van structuurpleister, van de diverse …