Nieuws

Akoestische plafonds: optimaal geluidscomfort

Van woon-, werk-, tot leefruimtes: een goed geluidscomfort is met verschillende redenen van belang. De juiste plafondafwerking speelt hierin een grote rol. Een naadloos plafond met mooie uitstraling én optimaal geluidscomfort? Maak kennis met akoestische plafonds: dé plafondafwerking die in iedere ruimte voor een prettige akoestiek zorgt.

Wat zijn akoestische plafonds?

Vroeger maakten we nog veel gebruik van ‘zachte’ materialen in ons interieur. Denk aan dikke gordijnen of tapijten. Tegenwoordig gebruiken we daarentegen veel harde materialen zoals metaal, glas en beton. Oftewel: modern, maar wel materialen die geluiden door de ruimte doen galmen. Geluidscomfort is echter niet van vroeger: een fijne akoestiek die naadloos op een ruimte aansluit, is nog altijd even belangrijk! Akoestische plafonds zijn de oplossing: het vermindert echo’s in zowel kleine als grote ruimtes.

U ziet het niet, maar hoort het wel

Van bedrijfspanden, concertzalen tot uw eigen woning: een fijne akoestiek is van belang. Of dit nu tijdens concerten, vergaderingen of gesprekken is. Waarvan akoestische plafonds gemaakt zijn? Van geluidsabsorberend materiaal. De dikte en structuur hiervan bepalen daarbij de mate waarin het geluidscomfort geoptimaliseerd wordt. Dit betekent: hoe dikker de laag, hoe meer geluidsdemping. Daarnaast sluit niet alleen de akoestiek naadloos aan op de ruimte, maar ook op de gewenste uitstraling: akoestische plafonds worden in verschillende kleuren gerealiseerd. Om ervoor te zorgen dat óók de uitstraling past bij de ruimte, geven wij hierover advies.

De voordelen van akoestische plafonds

Naast het geluidscomfort, bieden akoestische plafonds verschillende voordelen. Zo zijn deze plafonds zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast hebben deze plafonds een onbeperkte levensduur en is de plafondafwerking op iedere ondergrond toepasbaar. Kortom: u neemt afscheid van nagalmen en echo’s.

StoSilent: geschikt voor elke ruimte

Akoestische oplossingen die je niet hoort. Alhoewel, alleen wanneer deze niet aanwezig zijn in de ruimte. Wij maken gebruik van StoSilent: een uiterst kwalitatieve oplossing voor akoestische systemen. Wist u al dat u kunt kiezen uit verschillende systemen?

  • Een naadloos akoestisch systeem, afgehangen op een onderconstructie;
  • Een akoestisch systeem dat direct verlijmd kan worden op bijna iedere ondergrond;
  • Een akoestisch pleistersysteem dat voor zowel wanden als (getoogde) plafonds geschikt is. Met een getoogd plafond bedoelen we plafonds met een gebogen vorm;
  • Niet op zoek naar een ‘vast’ plafond? Dan is het ook mogelijk te kiezen voor vrijhangende elementen. Dit zijn als het ware geluiddempende panelen die aan uw plafond of wand hangen

Akoestische plafonds? Van Ginkel Stukadoors!

Gaat u voor geluidscomfort en onderhoudsvriendelijkheid? Laat het gerust aan ons over: wij hebben jarenlange ervaring in het monteren van akoestische plafonds! Mooie, strakke, naadloze akoestische oplossingen voor iedere ruimte waarbij tevens om uw wensen en brandveiligheid gedacht is. Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Stucwerk in uw woning: alle mogelijkheden

Wilt u uw woning laten stucen? Er zijn talloze stucwerk mogelijkheden. Het is belangrijk om rekening te houden met de staat van uw woning, de gewenste woonstijl en eventuele bijkomende voordelen zoals het verduurzamen van uw huis. Daarom zetten we de meest voorkomende keuzes op een rij. Lees snel verder!

Plafond stucen: dit zijn de mogelijkheden

De v-naden in uw plafond zat of uw plafonds een nieuwe uitstraling geven? Uw plafond stucen kan verschillende redenen hebben en er zijn verschillende plafondafwerkingen waaruit u kunt kiezen. Wij vertellen u meer over de mogelijkheden! Redenen om uw plafond te laten stucen Er zijn verschillende redenen om uw plafond (opnieuw) te laten stucen. Meestal …

Glad stucwerk: alle soorten op een rij

Gaat u voor een moderne uitstraling of zoekt u een basis voor behang, muurverf, spacken of sierpleisteren? Glad stucwerk heeft verschillende mogelijkheden. Of het nu voor uw woonkamer, badkamer, keuken of een andere ruimte is, u kunt uit verschillende opties kiezen in glad stucwerk. Glad stucwerk: de betonlook Eén van de trends in stucwerk van …