Nieuws

Uw wanden opnieuw stucen: wanneer wel of niet?

Het opnieuw laten stucen van uw wanden geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Maar wanneer is het eigenlijk echt nodig om uw wanden opnieuw te laten stucen? In deze blog vertellen we er alles over!

 

Beschadigingen en oneffenheden

Eén van de belangrijkst redenen om uw wanden opnieuw te laten stucen, is wanneer er sprake is van zichtbare beschadigingen of oneffenheden. Denk aan scheuren, gaten, afgebladderde verf of loszittend stucwerk. Dit zijn duidelijke tekenen dat het stucwerk aan vernieuwing toe is.

 

Verouderde stuclagen

Als de bestaande stuclagen oud en versleten zijn, is het een goed moment om ze opnieuw te laten stucen. Oude stuclagen zijn te herkennen aan verkleuring, poreusheid en afbladderen of loslaten van het stucwerk.

 

Verandering interieur

Toe aan een nieuw interieur? Het opnieuw laten stucen van de wanden kan een ruimte volledig transformeren. Met gladde en egale wanden krijgt elke kamer een moderne en strakke uitstraling. Of u nou kiest voor een trendy betonlook of een kleurrijke stijl: stucwerk vormt de perfecte basis.

 

Waardevolle investering

Beschadigd en versleten stucwerk is niet alleen onaantrekkelijk, maar kan ook de structuur van de wanden aantasten. Een nieuwe laag stucwerk beschermt de wanden tegen verdere schade en verlengt de levensduur van de wanden aanzienlijk. Bovendien verhoogt stucwerk de waarde van uw woning. Het stucen van uw wanden is een waardevolle investering.

 

Alternatieve opties

Hoewel het opnieuw stucen van wanden veel voordelen biedt, zijn er situaties waarin alternatieve opties meer geschikt zijn. Als uw wanden er nog steeds mooi en onbeschadigd uitzien, is het waarschijnlijk niet nodig om ze opnieuw te laten stucen. In dat geval kunt u de bestaande stuclagen behouden en een nieuwe uitstraling creëren door middel van behang of schilderen. Daarnaast zijn er alternatieve afwerkingsmethoden, zoals wandpanelen, decoratief pleisterwerk en behang met textuur. Dit geeft uw wanden een nieuwe look zonder dat deze gestuct hoeven te worden.

 

Wandafwerking door Van Ginkel

Het stucen van uw wanden biedt talloze voordelen. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde en verouderde stuclagen of een interieurverandering, het opnieuw stucen van uw wanden is zeker de moeite waard. Benieuwd wel stucwerk geschikt is voor uw woning? Wij adviseren u over de mogelijkheden voor een strak resultaat.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Spacken of stucen? Wij vertellen het u!

Spacken en stucen: het zijn twee technieken om wanden en plafonds af te werken. Er zijn wel degelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze voor u op een rij!

Structuurpleister: alle soorten & tips op een rij

Bent u op zoek naar manieren om uw muren meer textuur te geven? Structuurpleister, ook wel bekend als sierpleister, is de oplossing! Deze veelzijdige afwerking kan zowel binnen als buiten worden toegepast en biedt verschillende texturen om uit te kiezen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van structuurpleister, van de diverse …

Akoestische plafonds: optimaal geluidscomfort

Van woon-, werk-, tot leefruimtes: een goed geluidscomfort is met verschillende redenen van belang. De juiste plafondafwerking speelt hierin een grote rol. Een naadloos plafond met mooie uitstraling én optimaal geluidscomfort? Maak kennis met akoestische plafonds: dé plafondafwerking die in iedere ruimte voor een prettige akoestiek zorgt. Wat zijn akoestische plafonds? Vroeger maakten we nog …