Nieuws

Structuurpleister: alle soorten & tips op een rij

Bent u op zoek naar manieren om uw muren meer textuur te geven? Structuurpleister, ook wel bekend als sierpleister, is de oplossing! Deze veelzijdige afwerking kan zowel binnen als buiten worden toegepast en biedt verschillende texturen om uit te kiezen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van structuurpleister, van de diverse soorten tot handige tips.

Structuurpleister: stucwerk met ‘korreltjes’

Structuurpleister voegt textuur toe aan uw muren door het gebruik van korrels in verschillende diktes. Het grote voordeel? U kunt zelf kiezen tussen fijne of grovere korrels, afhankelijk van uw persoonlijke smaak.

Soorten structuurpleister

Wat voor alle sierpleister geldt, is dat het in bijna elke kleur kan worden aangebracht. Dat scheelt achteraf, want dan hoeft u niet te schilderen. Het grote verschil in de soorten structuurpleister is de grofheid van de korrel en daarmee ook de uitstraling. Dit zijn de mogelijkheden:

1. SpachtelPutz

Spachtelputz is een mooie en sterke afwerking die al jaren wordt gebruikt. U kunt zelf kiezen tussen fijne of grovere korrels, afhankelijk van uw voorkeur. Dit type stucwerk is populair vanwege de relatief lage prijs en de sterke, stootvaste eigenschappen.

2. Granol

Granol stucwerk heeft de grofste structuur. Hoewel het een oude techniek is, wordt het nog steeds veel gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid. Granol kan bijvoorbeeld in draaiende of waaiervormige patronen worden aangebracht. De grovere textuur geeft uw muren een rustieke en natuurlijke uitstraling. Als u op zoek bent naar een stoere, stevige afwerking, is Granol een uitstekende keuze.

3. Rustiekputz

Rustiekputz lijkt sterk op SpachtelPutz, maar heeft een ietwat grovere structuur. Ook deze pleister is verkrijgbaar in verschillende korreldiktes, zodat u kunt kiezen wat bij uw stijl past. Wat Rustiekputz echt onderscheidt, zijn de subtiele groefjes die zichtbaar zijn op de muur.

Soorten structuurpleister Korrel
SpachtelPutz Fijn
Granol Grof
Rustiekputz Middel-grof

Tip: Schakel de hulp van professionals in

Als u geen ervaring heeft met stucwerk, raden we ten zeerste aan om een professional in te schakelen. Zelf proberen kan leiden tot ongelijkmatige pleisterdiktes op uw muur, wat afbreuk kan doen aan het uiterlijk van uw huis. Een vakman zorgt echter voor een verbluffend resultaat.

Tip: Laat u adviseren over het beste sierpleister

Weet u niet zeker welk type sierpleister het beste bij uw woning past? De deskundige stukadoors van Van Ginkel adviseren u graag!

Van Ginkel Stukadoors x structuurpleister

Structuurpleister biedt talloze mogelijkheden om uw muren te transformeren. Wij zijn gespecialiseerd in diverse vormen van stucwerk en geven uw wanden en/of plafonds een nieuwe uitstraling! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Structuurpleister

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Spacken of stucen? Wij vertellen het u!

Spacken en stucen: het zijn twee technieken om wanden en plafonds af te werken. Er zijn wel degelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze voor u op een rij!

Uw wanden opnieuw stucen: wanneer wel of niet?

Het opnieuw laten stucen van uw wanden geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Maar wanneer is het eigenlijk echt nodig om uw wanden opnieuw te laten stucen? In deze blog vertellen we er alles over!

Akoestische plafonds: optimaal geluidscomfort

Van woon-, werk-, tot leefruimtes: een goed geluidscomfort is met verschillende redenen van belang. De juiste plafondafwerking speelt hierin een grote rol. Een naadloos plafond met mooie uitstraling én optimaal geluidscomfort? Maak kennis met akoestische plafonds: dé plafondafwerking die in iedere ruimte voor een prettige akoestiek zorgt. Wat zijn akoestische plafonds? Vroeger maakten we nog …