Nieuws

Spacken of stucen? Wij vertellen het u!

Spacken en stucen: het zijn twee technieken om wanden en plafonds af te werken. Er zijn wel degelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze voor u op een rij!

 

Snelle en voordelige afwerking: spacken

Wilt u een nieuwe afwerking op uw muren en/of plafonds? Spacken is een populaire techniek om snel en voordelig wanden en plafonds af te werken. Het spackspuitwerk wordt met een spuitpistool op de wanden aangebracht en wordt hierna afgewerkt met een roller of kwast. Spackspuitwerk is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur en kan daarmee helemaal aangepast worden aan uw interieur.

Niet alle ondergronden zijn geschikt om op te laten spacken. Zo kunnen oneffenheden er niet mee bedekt worden en is het niet geschikt voor reparatiewerkzaamheden. Ook geeft het een minder strak resultaat dan bij stucen.

 

Strak resultaat met stucen

Een traditionele methode om wanden en plafonds af te werken is stucen. Het is een techniek die al eeuwenlang gebruikt wordt voor gladde muren en plafonds. Stucen is, in tegenstelling tot spacken, wél geschikt voor het bedekken van oneffenheden of reparatiewerkzaamheden en biedt onwijs veel mogelijkheden. Er wordt een strak resultaat bereikt doordat het met de handen wordt aangebracht. Let op: stucen is een tijdrovend proces, wat het dan ook duurder maakt dan spacken.

 

Spacken of stucen: de beste keuze

Spacken of stucen: beide technieken hebben voor- en nadelen. Wie gaat voor snel en voordelig, kiest doorgaans voor spacken. Voor een afwerking op nog hoger niveau wordt vaak gekozen voor stucen, wat dan ook een grotere investering is.

Het is verstandig om u te laten adviseren door een professionele stukadoor. Onze stukadoors zijn gespecialiseerd in allerlei vormen van wandafwerking en kijken met u mee welk soort stucwerk het beste in uw ruimte past. Neem gerust contact met ons op!

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Uw wanden opnieuw stucen: wanneer wel of niet?

Het opnieuw laten stucen van uw wanden geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Maar wanneer is het eigenlijk echt nodig om uw wanden opnieuw te laten stucen? In deze blog vertellen we er alles over!

Structuurpleister: alle soorten & tips op een rij

Bent u op zoek naar manieren om uw muren meer textuur te geven? Structuurpleister, ook wel bekend als sierpleister, is de oplossing! Deze veelzijdige afwerking kan zowel binnen als buiten worden toegepast en biedt verschillende texturen om uit te kiezen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van structuurpleister, van de diverse …

Akoestische plafonds: optimaal geluidscomfort

Van woon-, werk-, tot leefruimtes: een goed geluidscomfort is met verschillende redenen van belang. De juiste plafondafwerking speelt hierin een grote rol. Een naadloos plafond met mooie uitstraling én optimaal geluidscomfort? Maak kennis met akoestische plafonds: dé plafondafwerking die in iedere ruimte voor een prettige akoestiek zorgt. Wat zijn akoestische plafonds? Vroeger maakten we nog …