Nieuws

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk

Huiseigenaren kiezen steeds vaker voor strakke muren. Vroeger zag u in woningen nog wel eens de baksteen structuur, dit wordt echter steeds minder. De muren worden gestuct voordat ze gesausd of behangen worden, dit vraagt om verschillende technieken. Wij leggen graag uit wat het verschil is tussen behangklaar en sausklaar stucwerk!

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar

Behangklaar en sausklaar stucwerk is geschikt voor iedere muurafwerking. Behangklaar stucwerk heeft nog kleine onregelmatigheden in de ondergrond. Hierdoor is het uitermate geschikt voor behang of spackspuitwerk. Wanneer u de muur wil gaan sausen is het mooier om dit zo strak mogelijk te doen. Onregelmatigheden vallen dan meer op, daarom is sausklaar stuckwerk strakker. De muur wordt egaler gestuct.

Behangklaar stucwerk

Muren met grote beschadigingen of oneffenheden? Kies dan voor behangklaar stuckwerk. Deze vorm van stucen maakt alles haaks en vlak. De eerste laag (raaplaag) kan direct worden afgewerkt met een behangklare stuclaag. Ook is behangklaar stucwerk geschikt voor sierpleister of het spackspuiten met een korrelstructuur.

Sausklaar stucwerk

Kies voor sausklaar stucwerk wanneer u egale muren wilt. Na meermaals sponsen en afmessen volgt er nog een dunne pleisterlaag die de laatste oneffenheden gladstrijkt. Vanaf dat moment zijn de muren klaar om gesaust, geschilderd, gerold of gespoten te worden met muurverf. Voordat er gesaust kan worden moeten de muren goed drogen. Dit droogproces langer dan die van behangklaar stucwerk.

Behangklaar stucwerk sausklaar maken

De eerste laag behangklaar stucwerk zit op de muur en u realiseert zich dat u de muur toch wilt laten sausen. Geen zorgen, dit kan alsnog geregeld worden. De muren kunnen dan met een dunne pleisterlaag afgewerkt worden. Het voordeel van sausklaar stucwerk is dat het  tijdloos is. Een andere sfeer of stijl in uw woning creëren? Sausklaar stucwerk kan gemakkelijk overgeschilderd worden.

Nieuwbouwwoningen: behangklaar is de norm

De norm in nieuwbouwwoningen is dat de woning behangklaar opgeleverd moet worden. In deze woningen is er vaak maar een dunne stuclaag nodig om de muren sausklaar te krijgen. Vanuit het Technisch Bureau Afbouw (TBA) zijn er officiële regelementen, die samengaan met een zestal kwaliteitsgroepen stucwerk. Hoe lager de groep hoe strakker de muren. Zo is groep 2 goed afgewerkt en kan naderhand worden voorzien van 1mm dikke behang, sierpleister of betonstuc. Bij groep 4 is het stucwerk voorzien van een gelijkmatige structuur met een maximale korreldikte van 3mm.

Stukadoor nodig?

Een bakstenen binnenmuur stucen of een nieuwbouwwoning afstucen, bij ons bent u aan het juiste adres. Met de nieuwste technieken en stijlen zorgen wij graag voor een resultaat die bij uw persoonlijke stijl en woning past. Neem gerust contact met ons op.

Nauwkeurig en kwalitatief stucwerk

Professionele afwerking van muren tot plafonds

Gekwalificeerde stukadoors en professionele materialen

Meer Tips & Tricks

Stuccen op stucwerk: de mogelijkheden

Op de meeste ondergronden kan gestuct worden. Echter, vraagt elke ondergrond om een ander soort voorbereiding. Stuccen op uw oude stucwerk? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.  Stuccen op uw oude stucwerk Oud stucwerk hoeft niet altijd van de muren gehaald te worden. Het is bijvoorbeeld lastig om sommige soorten stucwerk te verwijderen wanneer …

Dit zijn dé trends in stucwerk van 2022

Gaat u verbouwen? Er zijn veel verschillende soorten stucwerk en afwerkingen waar u uit kunt kiezen, maar wat gaan we dit jaar veel zien? Wij hebben de belangrijkste trends in stucwerk van 2022 voor u op een rij gezet! Glad stucwerk blijft populair Houdt u van een moderne uitstraling? Kies dan voor glad stucwerk. Ook …

Waterbestendig stucwerk in de keuken

Mooie strakke muren in de keuken en nooit meer de naden tussen de wandtegels schoonmaken? Het stucen van de keuken biedt vele voordelen. Stucwerk van kwaliteit is duurzaam en kan in verschillende stijlen.